Loading...
Facts om Stress 2018-06-22T04:57:35+00:00

I 20-30 ÅR HAR VI TALT OM STRESS

ALLIGEVEL ER DER I DEN SAMME ÅRRÆKKE FLERE OG FLERE, DER OPLEVER STRESS.
FOR OS ER DET ÅBENLYST, AT VI ER NØDSAGET TIL AT GØRE NOGET ANDET.

MINDStrain ARBEJDER UDFRA DEN SENESTE FORSKNING OM STRESS

University of Wisconsin har gennemført et studie, hvor de undersøgte, hvordan vores tanker om stress påvirker vores fysiske reaktioner og dermed vores helbred. Undersøgelsen viser med tydelighed, at hvis vi tænker, at vores stressreaktioner er sunde for os og hjælper os med at klare udfordringer, reagerer vores krop mere hensigtsmæssigt.

Vores kardiovaskulære system bliver stærkere og fungerer mere understøttende, end hvis vi ikke oplevede stress. Endvidere bliver vores kognitive egenskaber bedre, ved at vi bl.a. hukommelsesmæssigt opnår en større kapacitet. Konklusionen er, at vi er skabt til at kunne profitere af stressede situationer, og at det afgørende element er, hvordan vi tænker om stress (Health Psychol . 2012 September ; 31(5): 677–684).

Harvard University har gennemført et kontrolstudie af 30.000 mennesker, hvor de sammenholder stressreaktioner og vores tanker om stress med risikoen for tidlig død. Undersøgelsen viser, at hvis vi oplever stress og samtidig tænker at stress er farligt for os, er der 43% større risiko for tidlig død (J Exp Psychol Gen . 2012 August ; 141(3): 417–422).

Wisconsin stressstudie 2013

Wisconsin University har gennemført et studie, hvor de undersøgte, hvordan vores tanker om stress påvirker vores fysiske reaktioner og dermed vores helbred

Download studiet her

Harvard stressstudie 2013

Harvard University har gennemført et kontrolstudie, hvor de sammenholder stressreaktioner og vores tanker om stress med risikoen for tidlig død.

Download studiet her

MINDStrain prospekt

MINDStrain er en effektiv metode til at forebygge og håndtere stress uden lange sygemeldinger, mistrivsel samt tab af menneskelige og økonomiske ressourcer.

Download prospekt her

DISSE UNDERSØGELSER VISER, AT VI SKAL BRYDE MED VORES GÆNGSE FORSTÅELSE AF STRESS

Vi fokuserer ofte på skadevirkningerne ved at have stress, og fremelsker katastrofetanker om, hvor galt det kan gå, når vi oplever stress. Desuden skal vi bryde med tendensen til at mennesker med stressreaktioner skal sygemeldes i lange perioder, fordi det er en farlig tilstand, hvis de ikke får ro.

Det vi skal sætte i stedet for er et fokus på, hvordan vi tænker om stress. For at forebygge og håndtere stress skal vi tænke om det som en tilstand, der er naturlig, som vi er skabt til at være i, og som kan være god for os ved at skærpe vores fokus, og få centrale kropslige processer til at fungere optimalt. Når vi tænker sådan, bliver stress en sund og hensigtsmæssig tilstand. Når vi får vendt vores syn på stress, vil vi undgå sygemeldinger, og vi vil undgå at spilde en masse energi på negative tankespiraler. Det vil betyde, at vi opnår mere ressourcestærke mennesker og virksomheder.

At forebygge og håndtere stress på denne langt mere hensigtsmæssige måde har vi udviklet en metode til, som vi kalder MINDStrain.
Med MINDStrain kan vi give dig en forståelse af hvad stress er, og hvordan du kan sikre, at du aldrig vil opleve stress som en farlig og negativ tilstand, som begrænser dig. Det er en god investering i dig og din virksomhed.

“Vi garanterer en hurtig positiv udvikling efter max 5 samtaler med en MINDStrain coach”

kontakt os